Årskrönika 2020

Detta år blir årskrönikan skriven lite tidigare än vanligt då tävlingarna hastigt och lustigt ställdes in igen. Men känns ändå vettigt och lagom med paus nu. Vila upp sig, bygga mer muskler, börja grunda om och sätta nya tankar och mål för framtiden. Och det ska bli såååå roligt att komma igång sen för känns som vi har så mycket på gång inom flertal grenar!

Men tillbaka till årskrönikan för 2020!

EDITH
Hennes mål va att flyttas upp till Mästarklassen i Rallylydnad. Jag va väldigt osäker på om vi skulle klara detta med tanke på att vi har lite svårt i rallyn tillsammans. Men hon gjorde några riktigt fina tävlingar och hennes attityd har verkligen ändrat sig. Vi har även lyckats starta mästarklassen och även där gjorde hon väldigt fint ifrån sig även om det inte räckte till några Cert poäng. Tanken va även att lyckas ta ett hoppcert men då vi lagt agilityn på hyllan så har ju det inte direkt blivit av. Vi har istället börjat fokusera på Nosework som främst kommer bli just Ediths gren. I Noseworken känns det som att hon verkligen växer och vårt teamwork likaså. Det är en fantastisk känsla att hon verkligen litar på mig och jag på henne. Och jag tror detta kommer bygga hennes självförtroende rejält. Min Edith, min lilla själsfrände, mitt allt. Tycker ändå även om vi inte tävlat massvis så har vi lyckats prestera en hel del som jag är stolt över. Även resultat som kanske inte lett till uppflytt och liknande. Men det måste det ju inte alltid göra för att man ska vara nöjd! Eller hur?

Årets resultat:

  • 1 st Kvalificerat resultat avanceradklass Rallylydnad = Titeln RLD A
  • 2a Agility KM Ulricehamns Bk

AKKI
Med Akki har det över lag varit rätt lugnt. Eftersom agilityn inte känts så rolig och vi mest lattjat runt med annat skoj så tänkte jag att det får bli ett år med massa träning, funderande och sen tar vi nya tag. Vi har dock endastr 1 SM pinne kvar med laget för att kvala men eftersom man inte har någon aning om hur det blir det tävlingar nu eller annat så känns det ändå långt borta. Vi har istället tränat en hel del freestyle och rallylydnad. Så vi sätter istället upp nya mål inför 2021! Akki är ju en fantastiskt rolig liten hund att träna med som även hon tycker allt är skojsigt! Hon har bara lite bråttom och tycker ofta matte är tråkig som vill träna detaljer. För det är då inte Akkis grej att göra :)

RUTH
Ja herregud vad ska jag ens börja! Vilket år vi haft! Hon är verkligen en drömhund och jag kan inte annat än att vara sjukt stolt över oss båda! Även om vi fått kämpa lite och allt inte har gått helt spikrakt så har vi aldrig slutat att hoppas eller gett upp. Och vilket allroundhund hon är! Vi har fortsatt med Freestyle och HtM och jag känner att det verkligen är något hon tycker är roligt. Hon får leva ut sin vilda vildhäst sida lite mer och jag riktigt lyser i ögonen när hon får trycka på lite. Så detta är något vi absolut kommer fortsätta med och målet och drömen i stort är såklart att kvala till SM :)
Vi har även stött på patrull i andra delar som tex viltspåret. Hon är en extremt tänkande hund och här har jag fått bekänna färg gällande att gå in och visa för mycket och inte lita på hundens förmåga. Så det slutade med att Ruth tyckte istället att jag kunde visa henne runt spåret vilket såklart inte fungerade. Men Ruth är ju underbar på det sättet att det går att göra om, göra rätt och förbättra. Så efter lite träning och hjälp så gjorde vi anlagsprovet igen och klarade det med bravur. Lite väl bra nästan faktiskt!

Årets resultat:

  • 3 st Cert Mästarklass Rallylydnad = Titel SE RALLYCH
  • 3 st uppflyttningsresultat HtM1 = Titeln HtM1
  • 1 st uppflyttningsresultat HtM2
  • 3 st uppflyttningsresultat FS2 = Titeln FD2
  • 1 st CERT FS3
  • 2 st uppflyttningsresultat Startklass Lydnad
  • Godkänt Anslagsprov Viltspår
  • 3a HtM KM Ulricehamns Bk

Jag är extremt stolt över alla tre hundar och jag ser fram emot ett härligt 2021 tillsammans!! Nu är det dags att börja fila på våra mål tillsammans. För jag kommer aldrig sluta drömma!!