2 kvalificerade resultat = RLD N

Ruth-2

Idag har vi varit och kört Rallylydnad igen och denna gång i Värnamo. Det var Ruths andra tävling och även denna gång var det två starter.

Start 1. En rätt enkel bana och Ruth gör bra ifrån sig men innan start väljer jag att testa att tagga upp Ruth rejält. Hon går fint men missat sitt sitt vilket annars är hennes parad moment. – 10p där men strunt samma. Jag själv höll på at gå fel men räddar snabbt upp till en kommande skylt men det resulterar att hon tappar lite och nosar till. Sedan kommer vi till sitt spring och efter det en vänster och höger 360 graders. Här flippar Ruth ur och börjar självbelöna sig och hoppa och bita i mig. Ha ha lilla skruttan…. men allt ledde iallafall till 74p och ett nytt godkänt resultat och RLD N.

Start 2. Nu visste jag ju redan att jag var klar och kunde därför slappa av lite mer. Dock tänkte jag att jag taggar upp lite mindre innan eftersom det här var ännu mera spring och en relativt svår bana men mycket tempoväxlingar. Hon har väldigt fin kontakt och bra fokus men vid något tillfälle blir det igen lite för roligt och något hopp mot mig. Slutar med 91p ändå och en 3:e placering.

Nu lämnar vi faktiskt nybörjarklassen bakom oss och testar att starta fortsättning lite senare i år. Tanken är att jag vill ha henne klart för  avancerad klass i år! Vi får se hur det går men vi ska iallafall försöka :)

Jag måste träna mycket mer på olika tempon och även mer position och belöningsposition. Hon är en liten guldhund lilla Ruth. Älskar henne något enormt!