Resumé 2017 och Mål 2018!

Året som gått har som vanligt varit både upp och ner men mestadels måste jag ändå säga att det känts som ett grymt år. Hundarna har utvecklats fint och jag har oftast haft rätt tänkt både inom träning och tävling. Jag ser verkligen fram emot 2018 och jag tror det kommer bli ett ännu bättre år. Att hundarna fått landa mer, fokusera mer på träning än tävling och kunna prestera ännu bättre resultatmässigt! Liten sammanfattning av hundarna för 2017 och även tankar för 2018 kommer här nedan!

 

Ozzy
Starta Lag SM – KLART!
Gå igenom båda loppen under SM – KLART!
Kvala in till Lag SM 2018 – KLART!

Ozzy har över lag haft en grymt år och har blivit en säker hund som till hög procent går igenom de flesta loppen. Han har plockat många nya pinnar efter att jag flyttat ner honom till klass 2 där han bättre tränar på lagbanorna. Han har varit en bra laghund och har tillsammans med sitt nya lag Fab4dogz kvalat sig till SM 2018. Ozzy har även under året vunnit KM för Jönköpings Bk i Agility och blivit Distriktsmästare i Agility för Smålands-Ölands avdelning. Målet nu med 2018 är att han ska fortsätta att var frisk och stark i kroppen. Vi fokuserar mer nu på fysträning än tävling för att hålla kroppen frisk. Man får inte glömma bort att han faktiskt fyller 10år i mars. Håller kroppen och han känns bra kommer vi satsa på att kvala in till SM även 2019!

Edith
Starta Startklass Lydnad med bra känsla
1:a pris Startklass
Starta Fortsättningsklass Rallylydnad – KLART!
1 kvalificerat resultat Fortsättningsklass Rallylydnad – KLART!

Edith och jag har haft många up and downs men under 2017 har vi verkligen hittat glädjen i det mesta. Vi har ändå kört grym agility och haft en jätte bra känsla men jag känner personligen att hon bygger upp för mycket stress vilket har fått oss att lägga all agility på is och endast satsa på Rallylydnaden. Där har vi en underbar känsla och hon verkligen älskar det. Edith har under året plockat 3 kvalificerade resultat med poängen 96, 98, 99! Vi kommer absolut fortsätta med detta och ev startar vi även lydnad. Men i först hand kör vi Rallyn och Viltspår under 2018. Tanken med 2018 är att vi klara hela i Avancerad klass och kanske starta Mästarklass i slutet av året alt början av 2019. Beror på hur många tävlingar som är i närheten. Nu är det fokus högerfot som gäller!

Akki
Ha klart slalom & Kontaktfält – KLART, men måste såklart underhållas!
Starta klass 1 Agility – KLART!
Plocka en pinne i Hoppklass 1 – KLART!
Plocka en pinne i Agilityklass 1 – KLART!
Flytta upp till klass 2 Agility – KLART!
Flytta upp till klass 2 Hopp – KLART!
Starta Rallylydnad nybörjarklass – KLART!
1 kvalificerat resultat Nybörjarklass Rallylydnad – KLART!

Akki har haft en sjukt bra år! Från att ha startat upp sin tävlingskarriär till att komma dit hon är idag! Grymma lilla staffelaffen! Vi har enormt säkra kontaktfält och hittills på tävling har hon inte missat ett enda det senaste. Det var väl endast de första 5 tävlingarna typ som det var tveksamt. Nu sitter dom men måste såklart underhållas och även få till bättre svängar med running. Vi har haft det lite tuffare i klass 2 men brist på träning får helt enkelt vara anledningen. Vi måste träna betydligt mer än vad vi gör och inte fokusera så mycket på tävling. Hon har haft en så grymt år så 2018 får bli fokus bygga upp styrka, fart och bättre svängar. Tanken är även att vi ska starta fortsättningsklass Rallylydnad och klara av att ta våra resultat där. Även lite Viltspår som jag vet att hon älskar.

Kristin
Gå en till kurs i Tävlingspsykologi (Gärna för Eva-Marie)
Utbilda mig till Massageterapeut – Utbildningen blev inställd i 2 omgångar :(
Spara lite lön och köpa en balans – KLART!
Leva och äta mer hälsosamt
Gå ner till 72kg
Fokusera på mina hundar och deras tävlande – KLART!

Ha ha ja vad säger man!? Fokus är tydligen hundarna det märker jag ju nu! Nästa år blir det även mer fokus på mig. Mycket tankar om hundarna nu nästa år ligger ju på styrka, hälsa och smidighet så får även lägga min egna fokus gällande mig själv på den. Dags att ta tag i livet igen!

Hela Målbilden för 2018 ligger nu inne under ”Våra hundar – Mål 2018”