Agility DM 2017

Igår var vi och tävlade hos Jönköpings Bk och körde årets Distriktsmästerskap för Småland/Ölandsdistriktet. Och jag kan inte vara annat än nöjd med mina små goingar! Såhär gick det!

Ozzy:
Startar upp med agilityloppet och en 0a med helt ok tid. Räcker till en andra plats för det loppet och jag tycker han är väldigt fin och lyhörd. Lite smålurig men roliga bana. Andra loppet är hopp och nollar jag vet jag att jag är minst 2:a. totalt. I slutet av loppet drar Ozzy iväg då han själv hittar linjen och jag vill inte störa honom utan hoppas han läser rätt och visst gjorde han det så en till 0a med 2a plac. Tyvärr sprang den andra hunden förbi första hindret och i samband med detta var det klart att Ozzy vann. Så Ozzy är Distriktsmästare i Agility 2017 i XL. WOW Ozzy!! I lagloppet går Ozzy ut sist och måste nolla. Vilket han gör!! men tyvärr räcker inte lagresultatet hela vägen ändå. Men att nolla 3 av 3 lopp är tusan inte illa. Så att han förtjänade att bli DM mästare tvekar jag inte en sekund på!

Edith:
I agilityloppet tänker jag att målet är att gå runt. Vi har inte kört några kontaktfält på super länge men ville bara ha skoj. Några vägringar och kontaktfel blev det. 25 fel MEN vi gick igenom!! Underbar känsla! I hopploppet gjorde hon riktigt bra ifrån sig även om banan va lite lurig. En 5a men kändes ändå som ett helt ok lopp. Det var mycket utsvävningar, stopp, omtag osv. MEN vi jobbade på tillsammans och kämpade och krigade oss in i mål. Så ändå sjukt nöjd över oss.

Akki:
I agilityloppet gjorde hon fantastiska kontaktfält och runningen va som en käftsmäll! Så jäkla fin så man typ början gråta. Tyvärr missberäknade hon ett avhopp och va lite tajt så en rivning där. I hopploppet blev det en vägran. Jag va sjukt trött i benen och latade mig lite med mitt fram och Akki som gärna springer tajt vek av. Så en vägran. Sammanlagt 10fel ledde tyvärr inte till någon placering. Men tillsammans med laget där Akki gjorde ett fint nollat lopp blev hon 3a på DM i lag!! Bästa lilla Heffa! Jätte stolt över hennes prestation på dessa lite tuffare banor. Så lyhörd och kämpar verkligen för att göra rätt!!

Sammanlagt 8 lopp sprungna och inte ett endaste diskat lopp!!! Men en död rygg och 2 trötta ben blev det. Men åkte hem med ett leende på läpparna!!

IMG_3101