Årskrönika

Kommer endast i denna krönika berätta om hundarna och mina tankar kring dem. För resterande orkar jag inte ens tänka på. Jag hoppas snart att livet vänder lite.

Jag har över lag haft en väldigt bra säsong och jag känner att alla hundar har presterat väldigt fint. Och jag är nöjd med mina egna prestationer och mina tankar kring min träning och tävling.

Men året har också bestått av många tårar. Främt i samband med Ozzys bortgång och försöket att gå vidare med Edith.

Ozzy
Tycker över lag Ozzy gör ett riktigt fint SM och jag är så himla nöjd med honom. Han var en grymt säker hund och han gjorde väldigt många fina klass 2 lopp. Men det var även under SM som veterinären upptäkte knölarna i Ozzys hals som när vi kom hem började ta prover på. Vi beslöt att ta med Ozzy till Gotland på vår planerade resa för något sa mig att det eventuellt kommer bli den sista tiden tillsammans. Och så rätt jag hade… Ozzy var helt underbar under Gotlands resan och det var som han med förstod att det var sista tiden tillsammans. För när vi kom hem gav han upp helt. Kunde inte gå och sa liksom hej då. Detta tog mycket på mig men jag är också glad över alla år och minnen vi har tillsammans.

Edith
Edith och jag har äntligen hittat tillbaka till varandra och känslan är betydligt bättre nu. Edith fick ta över Ozzys plats i laget men jag kände för mycket press och allt blev bara fel. Och saknades över Ozzy gjorde sig hela tiden påmind uncder lagtävlingarna vilket gjorde att jag med hade svårt att koppla bort allt och få en bra känsla. Efter lite tankar fram och tillbaka bestämde vi alla i laget att vi skulle sluta köra lag då vi alla hade lite för mycket just nu. I slutet av året tar Edith sin sista agilitypinne i klass 1 och vi har en väldigt bra känsla tillsammans. Ser verkligen fram emot 2019 tillsammans!

Akki
Vilket år vi haft tillsammans. Vet knappt vad jag ska säga. Vi har kört klass 3 nu några tävlingar och har börjat teama ihop oss där. Och jag hoppas verkligen att vi nu under nästa år och säsong kan börja jaga lite SM pinnar. Vi har dock en hel del kvar att träna på men vi är verkligen påväg framåt.

Lite av våra resultat under året!

  • Ozzy går igenom båda loppen under Lag SM.
  • Akki tar 3 kvalificerade resultat i Rallylydnads och får titeln RLD F
  • Akki tar sina pinnar i agility och flyttas upp till klass 3
  • Edith tar sista agilitypinnen i klass 1 och är nu klass 2 hund på heltid
  • Akki blir 2 på Årets Stafford för 2017

Nu satsar vi på 2019 men allra först ska vi ha en välförtjänt vila. Det behöver vi verkligen även om vi såklart inte kan hålla oss helt ifrån att inte träna alls.

Under 2019 ska även Ruthan Tutan få lite mer plats :)