Rallylydnadsdebut!

I helgen körde vi Rallylydnadstävling hos Tranås Bk. Det var debut för Akki att starta Rallylydnad och det var debut för Edith i fortsättningsklassen. Båda tjejerna skötte sig utmärkt trots regn, mycket störning och lite nerver hos matte. Edith startar upp med en super runda! Så fin och följsam och gjorde typ allt rätt! Resulterade i 98p!! Andra rundan blev lite tuffare. Det regnade en del och Edith tyckte det var svårt att ha kontakt med mig när regnet hamnade rakt i ögonen. men hon kämpade på fint och fick ihop hela 96p ändå och alltså 2 kvalificerade resultat.

Akki startar också upp med en kanon runda! när hunden ska gå ett varv runt föraren råkar nog jag trycka till lite när jag säger mitt runt och hon springer glatt runt skylt och allt. Kan verkligen förstå att hon gör det eftersom hon är så inlärd på det i agilityn. Så det var bara att le och köra vidare. Tappade mig lite precis därefter i min temposkillnad men kom på mig snabbt. Men lite onödiga poäng att tappa. Annars tycker jag hon gjorde en super fin runda så 91p. Andra rundan va lite tuffare. Akki lite mer trött och ofokuserad. Kanske att jag värmde henne lite för länge, och såklart var hon trött efter alla intryck så lite mer nosande. Sen kan hon även tippa huvudet ibland och inte ha full kontakt och jag tror allt det ser ut som hon nosar då fast hon egentligen inte gör det. Men det är bara att träna vidare på att hon måste ha kontakt hela tiden så inte dessa avdrag görs i onödan. Ett moment nollade jag själv då jag missade att hon inte satt ner helt så jag backade för tidigt så -10p där. Men vi fick iallafall ihop 78p och ett till kvalificerat resultat. Riktigt kul att plocka 4 av 4 möjliga :)

Kände mig sjukt stolt över både mig själv och hundarna. Så rolig start! Nu har vi en till tävling inplanerad detta år. Sen får vi se om vi tränar vidare på nya moment eller kanske kör nån mer tävling i samma klass. Akki måste träna på att gå fint vid sidan lös och Edith på höger fotgående. Utmaning!!! Ha ha :)