Resumé 2016

Ja då har ännu ett år gått och jag avslutade det väl inte helt som jag hade hoppats.

Ozzy
Är väl egentligen den hunden i familjen som briljerat. Han går igenom 9 av 10 lopp och känns mer stabil och säker än någonsin. Dock har han ju inte helt farten med sig så han passar absolut bäst som den laghund han nu är på heltid. Och det verkar han trivas bra med. Ozzy känns vid varje tävling extremt följsam och trevlig i sin attityd. Och detta med tikar har inte varit såååå jobbigt i år iallafall även om han absolut gillar att flörta upp en söt tjej. Tillsammans med laget Vildkattorna är vi nu klara till SM 2017 och det ska absolut bli super skoj att få köra det tillsammans med min underbara gammelgubbe.

Edith
Ja Edith är ju mer överallt och ingenstans. Året som varit har varit en extrem bergodalbana och avslutades tyvärr även så. Hon är klar för hoppklass 2 och har en pinne kvar i agilityklassen. Från att i början av året fundera stark på att sälja henne till att vi nu springer agility tillsammans känns underbart. Dock hade det varit ännu roligare om hon har samma huvud och underbara följsamhet under tävling som hon har på träning. Jag vet knappt vad jag ska göra längre känner jag. Men jag har iallafall tagit ett väldigt stort beslut och det är att inte tävla henne alls på några officiella tävlingar fram till sommaren. Vi ska satsa på lydnaden, rallyn och vallningen nu ett tag. Och skippa allt som har med agilitytävling att göra. Träna och bli mer balanserade och kanske köra någon inoff på skoj. Men något drastiskt måste göras känner jag om vi ska kunna fortsätta ha en rolig och lång tävlingskarriär framför oss. Så jag tror absolut att detta är det enda rätta just nu för oss båda! Sen får vi se framåt vart allt landar. Edith är verkligen en grym hund som kan gå riktigt långt. Men hon måste verkligen landa mer och vi måste framförallt träna mer!

Akki
Denna goa lilla staffe. Så jäkla lugn och trevlig men en galning på träningsplanen. Vi har påbörjat hennes running träning och slalom. Vi ska ta det riktigt lugnt och även om hon må vara tävlingsmyndig i början av nästa år ska hon få mogna lite till och vara mer klar innan jag går ut och tävlar. Hon är väldigt tajt så det gäller att springa fort!

Konni
Älskade lilla Konni är mer familjens maskot. Under året som gått har han ändå kunnat hänga med på de flesta äventyr vi gör men det har synts nu till hösten att draget har varit tufft och även de längre promenaderna. Men han ska få mer tillsatser tänkte jag. Jag har även aktivt börjat träna honom i Nosework så jag hoppas vi kan göra doftprovet under nästa år. Om nu inte Pelle vill.

Kristin
Mmmm vad säger man! Jag är sjukt besviken på mig själv och hur jag under året har hanterat saker. Det är en känslomässig bergodalbana på hög nivå. Jag har dock även tagit många bra och sunda beslut så jag tror ändå att det kan föra med sig riktigt bra saker inför 2017. Tävlingspsykologikursen har varit underbar och de delarna jag hade svårast för tycker jag ändå att det fungerar mycket bättre. Men jag har fortfarande många delar kvar att jobba på. Men jag tror mitt beslut gällande Edith lugnar mig en hel del och jag kan börja värdera det roliga igen. För varför tävlar man om man mår kasst av det? Bättre att komma tillbaka till det roliga för att sedan ta med det på tävlingsplanen igen! Jag har även bestämt mig för att 2017 ska bli ett betydligt mer hälsosammare år. Då träning och kost ska stå mer i centrum. För ska jag begära en elitidrottare av Edith kan man tusan inte själv springa runt med 15 extra kilo… Så nu får det bli andra bullar!

galleri1-13
kattorna
cropped-ed-1.png
front
cropped-kurs1-4.png