Vallning på schemat

Idag har vi varit hos Herr Tibblin igen och vallat och idag fick vi testa att gå ut i stora hagen i slutet. Det kändes faktiskt som Edith blev lugnare då och även jag. Antar att det inte blev riktigt lika trångt och nervöst för att hamna i hörnen så Edith stressar upp sig med. Hon var rätt het till en början men sedan lugnade hon sig och gick super. Och när vi kom ut i stora hagen gick hon riktigt fint. Endast en gång fick jag påminna henne om att hålla avstånd och coola sig. Annars höll hon ett fint avstånd och tempo. Känns som vi går framåt i träningen i alla fall vilket är superskoj. Nästan lördag ska vi dit igen!

Imorgon blir det istället agility och Ediths första tävlingssammanhang. Vi går nog inte in och kör hela banan utan bryter då o då och belönar. Men ska bli spännande att testa av som en tävlingssituation på henne hur vi håller ihop tillsammans. Man får ju inte glömma bort att hon fortfarande är ung och långt ifrån färdig. Men blir kul att checka av lite i alla fall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.