Warning: include(/customers/a/a/6/warnbring.se/httpd.www/null/wp-content/uploads/onecom-updater/118042): Failed to open stream: No such file or directory in /customers/a/a/6/warnbring.se/httpd.www/wp-includes/class-wp.php on line 786 Warning: include(): Failed opening '/customers/a/a/6/warnbring.se/httpd.www/null/wp-content/uploads/onecom-updater/118042' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/a/a/6/warnbring.se/httpd.www/wp-includes/class-wp.php on line 786 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/a/6/warnbring.se/httpd.www/wp-includes/class-wp.php:786) in /customers/a/a/6/warnbring.se/httpd.www/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 http://www.warnbring.se Fri, 02 Jun 2023 11:54:25 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.2 Youtube hits it! http://www.warnbring.se/?p=5424 Fri, 02 Jun 2023 11:54:25 +0000 https://www.warnbring.se/?p=5424 Ja jag har verkligen börjat älska Youtube och att sitta och skapa filmer. Egentligen är det lite oklart för vems skull jag gör det. Tror främst min egna men vad spelar det för roll egentligen?

Att få skapa detta blir små minnesanteckningar och som en dagbok för mig själv. Och det är verkligen roligt att gå tillbaka och kolla på allt som hänt och som man gjort.

]]>
Nu är vi igång igen! http://www.warnbring.se/?p=5364 Thu, 25 May 2023 05:58:18 +0000 https://www.warnbring.se/?p=5364 Det har varit lite dött på bloggen och hemsidan nu allt för länge! Så dags att ta tag i det! massvis har hänt ska ni veta!!!

]]>
RLD A och lite funderingar… http://www.warnbring.se/?p=5334 Sun, 11 Sep 2022 15:15:54 +0000 http://www.warnbring.se/?p=5334 I helgen har jag och Torsten varit och tävlat Rallylydnad igen. Trodde faktiskt att jag skulle få göra några fler tävlingar innan vi lyckades ta vår titel. Men totalt 6 tävlingar och 3 titlar rikare är han nu klar för Mästarklassen. Iallafall enligt reglerna…

Dock kommer vi endast träna lite nu under hösten/vintern och sen köra igång eventuellt tävlande igen nästa år. Detta då jag känner att Torsten är verkligen så ung och behöver mogna till mer. Och vi behöver träna mycket mer grunder för att få en stabilitet i momenten.

Så nu blir det jaktträning igen och försöka få ordning på den! För den kommer ta tiiiiiiiid! Torsten blir galet taggad så vi behöver samla ihop oss lite! :)

Ruth har inte tävlat något med det kommer 3 tävlingar nu i okt som hon kommer åka på. Så det blir spännande och se om vi kan förbättre på våra SM poäng lite :)

Annars är det främst träning nu, lite planering inför hösten och träningen. Men även funderingar kring nästa år och upplägget för hundarna. Kommer bli mycket fokus på att de endast kör 2 gren var. Dock kommer väl Torsten kanske starta rally igen men det får bli om vi hinner.

Ska som sagt försöka bli bättre på att skriva är. Läst många gamla inlägg nu och det är så roligt att ha alla dessa minnen!

]]>
Skriver för sällan! http://www.warnbring.se/?p=5323 Mon, 22 Aug 2022 07:47:47 +0000 https://www.warnbring.se/?p=5323 Så det hinner ju hända alldeles för många saker mellan varven!

Men vad har hänt egentligen då? Jo Torsten har tävlat rallylydnad och fått sitt RLD N och F. Sen har vi hunnit starta avancerad klass och tagit ett godkänt resultat. Fler tävlingar väntar till hösten. Dock kommer vi ej starta mästarklass förrän nästa år. Vi har inga klara moment alls i den klassen och jag behöver få lite stabilitet i nyb-avanceradklassens moment främst på höger sida.

Torsten har även gjort doftprov i Nosework en gren som han egentligen valt. Så det kommer vi väl fortsätta med då han verkligen tycker det är roligt.

Ruth har gått från klarhet till klarhet och jag är så galet stolt över henne. Vi har höjt snittpoängen rejält och ligger just nu i skrivandes stund på en 10e plats på kvallistan för SM. Så tror faktiskt vi har en god chans att komma med i år med :)

Akki har tagit sitt FD2 och vi har verkligen fått en nystart tillsammans. Känns mycket bättre nu. Dock kommer vi ej starta klass 3 som det känns men vi kommer fortsätta att leka lite freestyle iallafall :)

]]>
SVENSK RALLYLYDNADSCHAMPION http://www.warnbring.se/?p=5294 Wed, 11 May 2022 15:28:41 +0000 https://www.warnbring.se/?p=5294 Jag kan verkligen fortfarande inte fatta att vi lyckades med det i helgen. Som vi har kämpat för detta jag och Edith!

Hon är en mjuk tik och tycker det är jobbigt när jag går in i för mycket fokus! Och det är ju exakt såklart vad jag gör på tävlingsplanen. Så hon har gått bakom mig, känts nästan som hon varit lite rädd och inte alls sett ut att ha roligt på planen. Och detta har såklart gjort galet ont i mammahjärtat!

Sen bestämde jag mig att istället börja anpassa mig efter Edith. Jag släppte helt på fokuset, ibland gjorde vi inte ens rätt skyltar eller i rätt ordning men vad gjorde det liksom när svansen sakta med säkert började höjas. Vi lekte på planen, lurade domarna med att hon va en unghund och kämpade massvis med attityd. Det slutade med att hon började sno frestelsen, hoppa och skälla på planen och verkligen busa!

Nu kände jag att vi va på rätt spår men jag fortsatte ändå på samma att tävlingarna fick helt enkelt vara lite urballade men vi hade så roligt.

Efter några tävlingar så kände jag att nu kan jag nog faktiskt börja berätta för Edith hur momenten egentligen ska se ut. Och hon tog det faktiskt väldigt bra. Blev riktigt säker och höjde snittet rejält. Och nu i helgen knep vi vårt sista CERT och den efterlängtade titeln!

Jag är SÅ stolt över oss! Både över Edith som inte gav upp på mig och inte jag på henne. För nu är vi äligt talat mer tajta, samspelta och framförallt säkra. Vi har en stabil säker grund och levererar bra tillsammans!

]]>
Då kör vi igen! http://www.warnbring.se/?p=5287 Wed, 11 May 2022 10:38:49 +0000 http://www.warnbring.se/?p=5287 Jag är oerhört taggad på att faktiskt köra igång hemsidan och främst bloggen igen. tycker det är ett bra och roligt sätt att samla tankar och noteringar om hundarna, träningen och vår gemensamma utveckling.

Så just nu håller jag på och uppdaterar alla sidor som va väldigt gamla och med gammal info. Så inom kort kör vi igen!

]]>
2 CERT i Mästarklass RallyO http://www.warnbring.se/?p=5273 Mon, 27 Sep 2021 06:45:42 +0000 http://www.warnbring.se/?p=5273 I helgen har vi varit hos Åtvidaberg Bk och tävlat. Första banan va riktigt rolig men något busig men hela 4 frestelser. Ruth gick galet fint men hade några små missar som jag själv inte noterade. Så känslan när vi kom ut va riktigt höga poäng men vi slutade på 94p. Men förstår ju såklart neddragen som är gjorda. Dock vann vi på dessa poäng så det var ju roligt!

Bana två tappar jag Ruth totalt. Hon känns slö, lite låg och inte alls med. märker sen på kvällen att hon är skendräktig. Vet inte om det hade med saken att göra men kan ju varit. Jag valde iallafall att diska henne och hjälpa henne och puscha henne genom banan.

Edith gjorde med en riktigt fin första start. Hon har en jäkla härlig attityd och svansen är super glad. Men nu är ju inte alla moment 100 och hon kan lägga in nån extra snurr vilket såklart ger 10p avdrag i vissa moment. Men hon gjorde även några moment som hon annars brukar ha riktigt svårt för extremt bra igår så det va kul!

Andra banan känns lite sämre, men hon utför momenten fint, skallar till en gång. Nosar till på frestelsen som va en tennisboll hunden innan mig tog och fick läggas tillbaka så hade antagligen ännu mer doft. Så det gav -5p där. hade hon inte gjort det hade vi istället slutat på 96p!!!! helt galet. Älskade lilla Edith tog ändå 91p och slutade på 6e plats med CERT!!!! och det hennes först! Så jäkla stolt och glad för vi har verkligen kämpat för detta. Edith är så jäkla mjuk och vill så gärna göra rätt att hon lätt går ner sig. Men nu är atityden så tillbaka och vi har så kul på planen. Till och med så domaren trodde jag hade en unghund med mig. För hon ser lite små galen o busig ut :)

Nu blir det lite tävlingspaus till mitten av november :)

]]>
Årets Guldhund 2021 http://www.warnbring.se/?p=5269 Tue, 14 Sep 2021 13:18:01 +0000 http://www.warnbring.se/?p=5269 Idag fick jag infon om att Ruth blir årets Guldhund 2021 hos Ulricehamns Brukshundklubb. Riktigt rolig utmärkelse då den exakt visar det jag tycker är Ruths starka sida. Att kunna prestera i flera olika grenar.

Poängen räknas ihop efter resultat i KM som går i lydnad, bruks, nosework, rallylydnad, freestyle och htm. Och det är de 3 bästa resultaten som ger slutsumman.

Och då Ruth placerade sig fint både i Lydnad, freestyle och htm så kammade hon hem titeln.

Väldigt stolt över just min guldhund. Vilken klippa hon är!!

]]>
CERT i HtM och personbästa! http://www.warnbring.se/?p=5265 Mon, 13 Sep 2021 08:04:27 +0000 http://www.warnbring.se/?p=5265 Ja vilken helg vi har haft!! åkte till Linköping för att tävla på förmiddagen i både FS och HtM. Kämpigt och lite stressigt men så nyttigt för mig som blir mer fokuserad och för Ruth som hinner blåsa ut. Känns som vi båda presterar bättre med lite press på oss.

Första HtM starten kändes grym!! Så så jäkla nöjd! även om det inte helt räckte till cert poäng (endast en kat för låg) så va jag sjukt nöjd över vårt hopp framåt poängmässigt! Efter det va det dags för Freestyle. Ruth kändes inte helt med så kah valde att diska. Gå in och träna på det som strular, belöna upp och gå ut med bra känsla.

Sen start 2 i Htm och där satt det om en ännu bättre. Fortfaranade en del små strul och jag har ju en hel del hjälper som såklart drar ner poängen. Men det va tillräckligt för CERT och då alltså hennes första i HtM!!! Så stolt!! Och även FS klassen start 2 gick super!! Hon va riktigt med och kändes stabil och sansad även om hon busade som vanligt. men det gav CERT och vårt personbästa!! Nu har jag ett resultat över 24p. Så nu är nästa mål att komma över 25p. Och ja jag vet att det fortfarande inte är tillräckligt höga poäng. Men det är ett mål för oss! och det är ju viktigast!!

Och vet ni… jag börjar gilla HtM mer och mer… kan det vara för att det är mer kontrollerade Positioner och det boxar in oss mer?

Kan även konstatera att jag kan bocka av ett till av målen för Ruth för 2021 som va just att ta ett CERT i HtM :)

]]>
Svensk Freestylechampion & FD1 http://www.warnbring.se/?p=5256 Thu, 26 Aug 2021 06:54:36 +0000 http://www.warnbring.se/?p=5256 Ja jag måste verkligen nypa mig i armen. Vilken liten guldhund hon är Ruth! Inte längesen jag skrev att hon tagit Viltspårschampionatet och nu detta. Så mäkta stolt över henne. Och faktiskt över mig med! Jag tycker ändå jag visar att vi kan gå in och testa olika grenar och leverera i olika sporter! Ja jag är impad över oss. Som team!

Akki har med levererat i helgen! Debut i klass 1 i Freestyle och 3 uppflytt och med det titeln FD1! Hon har visat sitt härliga terrier aktiga jag men på ett roligt sätt som charmat de flesta. Även extremt stolt över henne!! :)

]]>